The new visitor centre – a distinctive, organic form, curving, twisting and knitting into the forest surrounds – will open in 2018, an iconic new gateway to Sherwood.

Situated at Forest Corner, it’ll create flow from the forest into the local village of Edwinstowe, forming something like a new village square comprising the visitor centre, the YHA hostel, cricket club and local arts and craft centre.

Architects at JDDK, the practice behind the centre, have designed the building with the legends of Sherwood in mind. One of the main features is the centre’s curved form, created by staggered roof beams, which reflect the forest environment and the way Robin Hood and his men, according to legend, used the trees as homes and shelter, as places of protection.

The split level, 558sqm building, will welcome visitors and provide practical facilities like toilets, and in addition, retail, café space and display and event areas. The building guides visitors into the forest and out into an amphitheatre, sheltered by the overhanging canopy of the roof. And from there, the forest is yours to explore.

A Sherwood
Forest for all

The next chapter of Sherwood Forest

Working together
for the future

How we’re making a home for nature

Text to donate

Text to donate

Robin Hood Festival Fun!

Robin Hood Festival Fun!

Have you got the S Factor?!

Have you got the S Factor?!